Maatregelen voor bestrijding coronavirus

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn er sinds 12 maart verschillende maatregelen van kracht. Sinds 4 mei worden die maatregelen in fases afgebouwd

Alle (jeugd)activiteiten en evenementen worden geannuleerd, ongeacht hun grootte, publiek of privaat karakter, en ongeacht of ze van culturele, sociale, feestelijke, folkloristische, muzikale, sportieve of recreatieve aard zijn.

meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

Archeologiedagen: Archeo - geologische wandeling Gent - UITGESTELD NAAR 2021 - Cancelled

Eeuwenoude monumenten zijn niet ongeschonden tot ons gekomen maar dragen de sporen van slijtage en verwering. Of ook van latere ingrepen zoals herstellingen, verbouwingen of restauraties, die we kunnen aflezen uit het materiaalgebruik. Er is immers een evolutie in beschikbaarheid en verwerkingsmogelijkheden van de verschillende natuursteensoorten. Natuurstenen hebben zo hun eigen verhaal waarmee we de bouwgeschiedenis helpen reconstrueren. We bekijken de gebouwen met een archeologische bril: wat zeggen de stenen over de tijd waarin ze zijn aangebracht en over de tijdsduur die ze hebben doorstaan? Deze wandeling wordt aangeboden in het kader van de Archeologiedagen. Afspraak in Gent: een tiental minuten voor aanvang voor de pui van het stadhuis.

Informatie

Stadhuis
Botermarkt 1
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum: tot
Prijs
€ 15,0
Basistarief: 15.00€;Ledentarief: 12.50€;Sociaal tarief: 9.00€
Organisatie
Amarant vzw
Trefwoorden
Reservaties

Foto's

Archeologiedagen: Archeo - geologische wandeling Gent - UITGESTELD NAAR 2021 - Cancelled ©©