Maatregelen voor bestrijding coronavirus

De federale overheid neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De maatregelen zijn van kracht tot en met 19 april 2020.

Alle (jeugd)activiteiten en evenementen worden geannuleerd tot en met 19 april, ongeacht hun grootte, publiek of privaat karakter, en ongeacht of ze van culturele, sociale, feestelijke, folkloristische, muzikale, sportieve of recreatieve aard zijn.

meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

uitpas+1 punt

Amerikaans strijkkwartet - Young Masters #6

Niet alleen zijn beroemdste symfonie, ook zijn beroemdste strijkkwartet componeerde Antonín Dvořák op Amerikaanse bodem.
 
In 1893 bracht de Boheemse componist een zalige zomer door in het landelijke Spillville (Iowa), waar hij de inspiratie vond voor zijn immens mooie Twaalfde strijkkwartet. Subtiele trillers, ontwapenende melodieën, bluesachtige harmonieën, Indiaanse dansritmes en een imitatie van een lokale vogelsoort maken Dvořáks 'Amerikaanse' strijkkwartet tot een van de meest relaxte uit het genre.
Gesterkt door de vingers van pianiste Victoria Vassilenko concentreert een groepje jonge strijkers vervolgens alle energie op het zelden uitgevoerde, volbloed Engelse pianokwintet van Edward Elgar.

 

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees alles

Informatie

Jozef Kluyskensstraat 2
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
tot
Prijs

€ 14,0

Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 2,8


Basistarief: 14,00 €
Trefwoorden
Reservaties

Je UiTPAS voordeel

Foto's

Amerikaans strijkkwartet - Young Masters #6 ©onbekend©onbekend