Amelie Albrecht - Zwaar Leven

Over het leven van de 27-jarige Amelie Albrecht kunnen we kort zijn: niet noemenswaardig.
Na acht jaar tekenacademie kon ze nog niet tekenen, jarenlang vioolles leverde haar nog geen vaag gevoel voor muziek op en paardrijden moest ze opgeven omdat ze allergisch werd voor dieren. En dan zwijgen we nog over haar schoolcarrière.
Amelie kreeg haar hele leven te horen dat ze nergens zou komen met haar grote mond en neiging om alles in het belachelijke te trekken. Een eigenschap die haar vroeger voortdurend in de problemen bracht, maar haar in 2018 wel de overwinning van Humo’s Comedy Cup opleverde. Sindsdien verdient ze geld door zichzelf te zijn: charmant onverschillig.
En toch is het leven er niet bepaald lichter op geworden. Blij moeten zijn omdat je dan toch iets van je leven maakt is ook een opgave.
Amelie’s comedy wordt gekenmerkt door een stevige portie je m’en foutisme en zelfrelativering. Pure stand-up comedy van het energiezuinige soort.
‘Amelie is een pakket waar alles in zit: zeer goeie grappen, présence, een heel eigen stijl en hoogst komisch gebracht.’ ( Guy Mortier in VRT NWS na Humo’s Comedy Cup 2018 )

‘Amelie Albrecht is nogal een verschijning: présence op het podium, gortdroog, geen franjes, to the point, een mitraillettevuur aan grappen.’ ( VRT NWS na Humo’s Comedy Cup 2018 )

‘Als dat de manier is om een vrouw aan de bak te laten komen: vooruit dan maar.’ ( De Standaard )

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees alles

Informatie

Walpoortstraat 15
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum: tot
Prijs
€ 16,0
Basistarief: 16,00 €
Contact
+32 9 267 28 28
Trefwoorden

Foto's

Amelie Albrecht - Zwaar Leven ©Freya Decorte - Fraay©Freya Decorte - Fraay