Maatregelen voor bestrijding coronavirus

De federale overheid neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De maatregelen zijn van kracht tot en met 19 april 2020.

Alle (jeugd)activiteiten en evenementen worden geannuleerd tot en met 19 april, ongeacht hun grootte, publiek of privaat karakter, en ongeacht of ze van culturele, sociale, feestelijke, folkloristische, muzikale, sportieve of recreatieve aard zijn.

meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

Amarant & Opera Ballet Vlaanderen: Charles De Coster

Als de naam Franz Schreker bij doorwinterde operaliefhebbers titels oproept als Die Gezeichneten en Der ferne Klang, dan is Der Schmied von Gent bij iedereen glorieus onbekend. Niet alleen muzikaal is dit laatste werk van de Oostenrijkse componist en modernist een ontdekking. Ook Schrekers omgang met Charles De Costers oorspronkelijke verhaal Smetse Smee uit Légendes flamandes is meer dan verrassend. Peter De Smet maakt u wegwijs in het veelzijdige oeuvre van een ooit bejubelde en nadien verguisde operacomponist pur sang. Piet De Volder, muziekdramaturg van Der Schmied von Gent, zoomt in op Schrekers eigenzinnige ‘volksopera’ en op de nieuwe productie in Opera Ballet Vlaanderen.

Informatie

Vlaamse Opera, Gent
Schouwburgstraat 3
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum: tot
Prijs
€ 14,0
Basistarief: 14.00€;Sociaal tarief: 7.00€;Ledentarief: 12.00€
Organisatie
Amarant vzw
Trefwoorden
Reservaties

Foto's

Amarant & Opera Ballet Vlaanderen: Charles De Coster ©©