Maatregelen voor bestrijding coronavirus

De federale overheid neemt maatregelen om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan. De maatregelen zijn van kracht tot en met 3 april 2020.

Alle (jeugd)activiteiten en evenementen worden geannuleerd tot en met 3 april, ongeacht hun grootte, publiek of privaat karakter, en ongeacht of ze van culturele, sociale, feestelijke, folkloristische, muzikale, sportieve of recreatieve aard zijn.

meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

ADHD: Kan een polyfenolrijk plantenextract effect hebben? - UITGESTELD !!!

Wie ADHD heeft, krijgt meestal methylfenidaat (bv. Ritalin®) voorgeschreven. Dat geneesmiddel is vaak efficiënt, maar veroorzaakt ook geregeld bijwerkingen. Bovendien is er weinig geweten over de effecten op langere termijn. Omdat ADHD patiëntjes vaker ziekten zoals astma hebben, wordt ADHD in verband gebracht met een verstoord immuunsysteem. Ander onderzoek wijst dan weer op verhoogde oxidatieve stress, schade aan lichaamscellen door zuurstofradicalen. Beide processen kunnen verantwoordelijk zijn voor ADHD symptomen door het verstoren van hersensignalen. Het extract van de schors van de zeeden (Pinus pinaster) bevat polyfenolen, meer bepaald procyanidinen, natuurlijke stoffen die de werking van het immuunsysteem verbeteren en oxidatieve stress verminderen. Dit extract lijkt beloftevol in de behandeling van ADHD.
Gespreksavond met Dr. Annelies Verlaet (Universiteit Antwerpen)

Bron: UiTinVlaanderen.be

Lees alles

Informatie

Zebrastraat 32
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum: tot
Prijs
€ 8,0
Basistarief: 8,00 €; STUDENT: 5,00 €; Kassa: 10,00 €; B2B - attest: 20,00 €
Organisatie

Foto's

ADHD: Kan een polyfenolrijk plantenextract effect hebben? - UITGESTELD !!! ©breinwijzer vzw©breinwijzer vzw