Maatregelen voor bestrijding coronavirus

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.

Meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

uitpas+1 punt

A Family Affair - Duo Ivanov

De voorbije maanden hebben familiebanden een bijzondere betekenis gekregen. Terwijl collega-musici elkaar vaak maandenlang moesten missen, konden muzikale broers, zussen, vaders, dochters, moeders, zonen en echtgenoten wél doorgaan met samenspelen. Gent Festival nodigt een reeks van muzikale families uit: topmusici die behalve het biologische ook het muzikale DNA delen. Het wordt een kleurrijke reeks concerten die dwars door de genres en de muziekgeschiedenis heen gaat.
De broers Yossif en Philippe Ivanov kregen muziek met de paplepel ingoten. Hun vader, de uit Bulgarije afkomstige Dimitri, was jarenlang concertmeester van het Antwerp Symphony Orchestra. Violist Yossif behaalde in 2005 de tweede én de publieksprijs van de Koningin Elisabethwedstrijd. Zijn jongere broer Philippe koos voor de piano en ook hij heeft talrijke internationale prijzen op zijn palmares.

Als duo traden ze op over de hele wereld. Ze spelen de achtste vioolsonate van Ludwig van Beethoven, de laatste van een set van drie sonates, die de componist opdroeg aan opdroeg aan de Russische tsaar Alexander I. Daarna duiken ze volop in de romantiek met de sonate van Edvard Grieg en de heerlijke Valse-Scherzo van Pjotr Iljits Tsjaikovski.
Lees alles

Informatie

Bijlokekaai 7
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum:
  Prijs

  € 27,0

  Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 5,4


  Basistarief: 27,00 €
  Contact
  +32 (0) 9/ 243 94 94
  Trefwoorden

  Foto's

  A Family Affair - Duo Ivanov ©Gent Festival van Vlaanderen©Gent Festival van Vlaanderen