Maatregelen voor bestrijding coronavirus

Sommige activiteiten gaan mogelijk niet door omwille van corona-maatregelen. Kijk even op de site van de organisator.

Meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

uitpas+1 punt

A Family Affair - Broer en zus Embrechts

De voorbije maanden hebben familiebanden een bijzondere betekenis gekregen. Terwijl collega-musici elkaar vaak maandenlang moesten missen, konden muzikale broers, zussen, vaders, dochters, moeders, zonen en echtgenoten wél doorgaan met samenspelen. Gent Festival nodigt een reeks van muzikale families uit: topmusici die behalve het biologische ook het muzikale DNA delen. Het wordt een kleurrijke reeks concerten die dwars door de genres en de muziekgeschiedenis heen gaat.
Tine en Pieter Embrechts zijn allebei ras-performers en begenadigde vertellers. Ze waren elkaar muzikaal gezien een beetje uit het oog verloren, maar daar bracht Corona verandering in. Allebei aan huis en tuin gekluisterd - ze wonen naast elkaar - gingen ze weer samen ‘spelen in den hof’. Op verzoek van een vriendin-verpleegster namen ze samen vanuit hun bubbel hoopvolle liedjes op voor mensen die door ziekte het bed moesten houden en geen bezoekers mochten ontvangen.

Geestig, ontroerend en bezield blijken de stemmen van broer en zus een prachtige blend te hebben. Met het muzikale vuur terug aangewakkerd staan ze samen op het podium met een greep uit Pieters Nederlandstalige repertoire, klassiekers uit Tines Jukebox 2020 en enkele prachtige Engelstalige covers. Twee stemmen en e´e´n gitaar: less is more en meer moet dat niet zijn.
Lees alles

Informatie

Bijlokekaai 7
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum:
  Prijs

  € 27,0

  Kansentarief voor UiTPAS Regio Gent: € 5,4


  Basistarief: 27,00 €
  Contact
  +32 (0) 9/ 243 94 94
  Trefwoorden

  Foto's

  A Family Affair - Broer en zus Embrechts ©Gent Festival van Vlaanderen©Gent Festival van Vlaanderen