Maatregelen voor bestrijding coronavirus

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn er sinds 12 maart verschillende maatregelen van kracht. Sinds 4 mei worden die maatregelen in fases afgebouwd

Alle (jeugd)activiteiten en evenementen worden geannuleerd, ongeacht hun grootte, publiek of privaat karakter, en ongeacht of ze van culturele, sociale, feestelijke, folkloristische, muzikale, sportieve of recreatieve aard zijn.

meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

25ste Internationale Opera-Artiestenmis te Gent

Internationaal evenement waarbij solisten uit binnen- en buitenland, samen met De Verenigde Koren, een hele mis opluisteren met composities van opera-componisten. De werken zelf komen niet altijd uit opera's, maar zijn op zijn minst gecomponeerd door een opera-componist.
Dit kadert in de herwaardering van religieuze muziek van de hand van opera-componisten, de ingenieurs van de muziek. Dit is uniek in België en ook in Europa : het trekt jaarlijks op de 3de zondag van juni een massa mensen bijeen, zelfs buitenlanders.
Deutsche Messe van Schubert + werken met solisten. Programma : Uitsluitend werken van Opera-componisten : Mozart, Verdi, Mascagni, von Weber, Schubert, Fauré, Jenkins, Benoit.
De Vrienden van de Lyrische Kunst Gent vzw, de oudste Opera-vereniging van België, opgericht in 1957 hebben steeds deze Opera-mis mee helpen uitbouwen en gemaakt tot wat ze nu is : een internationaal evenement waar menigeen naar uitkijkt. Nu de musicus uit Melle, bekend van radio, tv en tal van muzikale verenigingen met name Léon-Bernard Giot in 2014 de organisatie overnam waaien er nieuwe winden maar met behoud van de eigenheid en met respect voor de stichter : wijlen operagoeroe Adolphe De Meyer, die zelf zijn opvolger heeft gekozen ! De intensieve samenwerking met leden van de Opera Academy/Studio/ zorgt voor een unieke kruisbestuiving : een internationale muzikale happening met een hoog cultureel gehalte uitgevoerd door jonge professionele solisten, jonge studenten aan de Opera Academy of afgestudeerden, maar met een eerdere volwaardige professionele opleiding als meesters in de muziek, die elk apart solistisch zullen optreden enerzijds, maar ook de koorwerken zullen meezingen anderzijds. Dit jaar nodigden wij de oudste sopraan-soliste uit van het land : Jet Van Dam, 87 lentes... ! Praktisch : Het is volledig gratis. De vermoedelijke duur is anderhalf uur. Speciale aandacht wordt gevraagd voor het beperkt aantal plaatsen : vroeg aanwezig zijn is de enige waarborg op een zitplaats in de Sint-Michielskerk. Voor de vrienden van de Lyrische Kunst Gent is dit de 25ste Internationale Opera-artiestenmis op rij, een hele reeks ervaringen en een waarborg voor steeds betere resultaten. Iedereen welkom ! Mecenassen, adverteerders en sponsors zijn eveneens van harte welkom en kunnen steeds een volledig dossier opvragen op voorhand ! Het geheel wordt gesteund door De Stad Gent.
Het zal tevens een in memoriam zijn voor onze stichters : het echtpaar Adolphe De Meyer en Marie-Thérèse Van Daele die met amper één maand verschil, zopas zijn overleden en intieme kring ten grave gedragen.

Bron: UiTinVlaanderen.be

Informatie

Sint-Michielsplein 1
9000  Gent
Bekijk kaartje Locatie
Plan je route met de routeplanner van De Lijn
Ontleen een Blue-bike fiets aan het station van Gent Sint-Pieters of Gent Dampoort
Wanneer
Deze activiteit is afgelopen
Originele datum: tot
Prijs
gratis
Organisatie
Léon-Bernard Giot
Contact
0476431990

Foto's

25ste Internationale Opera-Artiestenmis te Gent ©V.L.K. vzw©V.L.K. vzw
25ste Internationale Opera-Artiestenmis te Gent ©V.L.K. vzw©V.L.K. vzw
25ste Internationale Opera-Artiestenmis te Gent ©V.L.K.  vzw©V.L.K. vzw
25ste Internationale Opera-Artiestenmis te Gent ©V.L.K. vzw©V.L.K. vzw
25ste Internationale Opera-Artiestenmis te Gent ©De Verenigde Koren©De Verenigde Koren
25ste Internationale Opera-Artiestenmis te Gent ©De Verenigde Koren©De Verenigde Koren
25ste Internationale Opera-Artiestenmis te Gent ©De Smet Melle©De Smet Melle
25ste Internationale Opera-Artiestenmis te Gent ©V.L.K. vzw©V.L.K. vzw