Maatregelen voor bestrijding coronavirus

Om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn er sinds 12 maart verschillende maatregelen van kracht. Sinds 4 mei worden die maatregelen in fases afgebouwd

Alle (jeugd)activiteiten en evenementen worden geannuleerd, ongeacht hun grootte, publiek of privaat karakter, en ongeacht of ze van culturele, sociale, feestelijke, folkloristische, muzikale, sportieve of recreatieve aard zijn.

meer infoCoronavirus - veelgestelde vragen over de maatregelen

FAQ

Activiteiten: voor wie
Alle activiteiten staan open voor alle pashouders, zowel uit regio Gent als uit andere UiTPAS regio’s in Vlaanderen en Brussel (Dender, Meetjesland, Leuven, Mechelen,….).
Er kan enkel ingeschreven worden via UiTPAS.
Inschrijven kost geen geld, maar gebeurt in ruil voor UiTPAS punten.
 

Vanaf wanneer kan ik inschrijven voor een activiteit?
De inschrijvingen voor de activiteiten starten op 3 september. Er kan ingeschreven worden zolang er plaatsen beschikbaar zijn.
 

Kan ik voor iemand anders inschrijven?
Je kan voor jezelf, maar ook voor iemand anders inschrijven aan de hand van je UiTPAS nummer. Wij controleren of het een geldig UiTPAS nummer is en of er voldoende punten op je kaart staan. Bijvoobeeld, je hebt 20 punten gespaard, dan kan je voor jezelf en nog een 2e persoon inschrijven voor een activiteit waarvoor 10 punten gevraagd worden. 
 

Kan ik als ouder met mijn UiTPAS mijn kind inschrijven voor een activiteit?
Bij activiteiten specifiek voor kinderen is het niet noodzakelijk dat de inschrijving gebeurt met de UiTPAS van een kind. Een (groot)ouder kan met zijn/haar UiTPAS een kind inschrijven voor een activiteit.
 

Bij een activiteit staan leeftijden vermeld. Mijn kind valt daar net buiten. Kan ik toch inschrijven?
Neen, dat is niet mogelijk. De leeftijdsgrenzen worden strikt gerespecteerd en werden afgesproken met de organisatoren van de activiteiten. Er worden geen afwijkingen toegestaan.
 

Ik wil mij inschrijven voor een activiteit, maar ik weet niet of ik voldoende punten op mijn kaart heb
Je kan je puntensaldo checken door je online te activeren. Dit kan via https://uitin.gent.be/uitpas/activeer.
Telkens je een punt spaart aan een UiTPAS spaarzuil krijg je de melding hoeveel punten er op je kaart staan.
 

Hoeveel voordelen kan ik opnemen in de pop-up shop? 
Je kan tot 6 voordelen opnemen in de pop-up shop, mits je voldoende punten op je kaart hebt. Er zijn 6 verschillende categorieën van voordelen, gaande van 5 tot 100 UiTPAS punten. Uit elke categorie kan je maximaal 1 voordeel kiezen. 

Ik heb mij ingeschreven voor een sportactiviteit in de Raadskelder of een sportactiviteit die vertrekt aan de Raadskelder, zijn er mogelijkheden om mij te omkleden ter plaatse? 
Neen, er zijn geen kleedhokjes of douches aanwezig in de Raadskelder. Tijdens de openingsuren kan je eventueel wel je sporttas achterlaten in de pop-up shop.